שחלות פוליציסטיות
יש לא מעט בעיות אשר מופיעות אצל נשים על רקע של סימפטומים הורמונאליים כאלה ואחרים. שחלות פוליציסטיות היא אחת מן התופעות השכיחות ביותר והיא מופיעה אצל כעשרה אחוז מכלל הנשים בגילאי 12-45. תופעות שלהן גורמות שחלות פוליציסטיות מתבטאות בהשמנת יתר, באקנה, בבעיות ביוץ ובשיעור יתר כתוצאה מעודף הורמון גברי. בעשרים וחמישה אחוזים מכל המקרים, שחלות פוליציסטיות גורמות גם לחוסר וסת, אך בעיה זאת פחות נפוצה ורק שליש מהנשים הסובלות מתופעה של שחלות פוליציסטיות יוגדרו כמאותגרות פריון.
תופעות שיכולות להעיד על שחלות פוליציסטיות
יש כמה סימפטומים אשר מזוהים עם בעיית שחלות פוליציסטיות. חוסר כרוני בווסת, סימנים מעידים על עודף הורמון גברי, מספר מועט של מחזורים בשנה וחוסר ביוץ יכולים להעיד על קיומה של הבעיה. סיבוכים ארוכי טווח אשר יכולים להיגרם עקב שחלות פוליציסטיות הם, הופעה של סכרת, סרטן הרחם או סרטן השד. על מנת לעמוד על סוג הבעיה ולבחון האם קיימת תופעת השחלות הפוליציסטיות, יש לערוך סדרת בדיקות online casino יסודית למיפוי הבעיה בצורה הטובה ביותר: לבחון את ההיסטוריה הרפואית, לבצע בדיקת אולטרא סאונד, בדיקת דם ולפעמים יש צורך לבצע גם בלפרוסקופיה ומדידת רמת הסוכר והאינסולין.
כיצד מטפלים בבעיה מן הסוג הזה
כל הטיפולים אשר מוצעים היום על ידי הרפואה הקונבנציונאלית בהקשר לתופעה זו נחלקים לשלושה סוגים עיקריים; טיפול שגרתי, טיפול אשר מיועד להגברת מידת הפריון וטיפול למניעת הסיבוכים האפשריים בעתיד. הטיפול הכולל יכלול מרשם לגלולות למניעת הריון, דיאטה וטיפול תרופתי במידה וידרשו טיפולי פוריות.
האם כל רופא נשים מוסמך לבצע בדיקות ולטפל בתסמונות של מחלה זו
התשובה היא כן, אך יתכן והרופא המטפל יפנה את המטופלת לייעוץ אצל מומחה. במקרים חריגים האישה מופנית למרכזי הפוריות ולקבלת חוות דעת שנייה, במידה ונדרש טיפול מורכב יותר מנטילת התרופות השונות. מה שחשוב לזכור הוא, כי הזנחה של המחלה וחוסר הטיפול המתאים, עלולים לגרום להחמרה במצב ולחוסר פריון, על כן כבר בעת הופעת התסמינים הראשונים, מומלץ לגשת לבדיקה אצל הגניקולוג המטפל באשה.