טיפולי פוריות

אילו טיפולי פוריות עוברים כיום?

לבני זוג אשר מעוניינים להביא ילדים לעולם, או לאנשים אשר אין להם בני זוג ובכל זאת חולמים על הקמת משפחה, יש כיום מן הסתם שפע של אפשרויות שונות כאלה ואחרות לצורך של ביצוע טיפולי פוריות. יחד עם זאת, חשוב לציין את העובדה כי יש גם לא מעט מידע שגוי בנושא זה, וחשוב מאד לעשות סדר ולהבין את המשמעות של הטיפולים השונים הלכה למעשה בסופו של דבר. לעתים קרובות, נוהגים לבלבל בין מספר טיפולי פוריות ולחשוב כי בכלל מדובר על תהליך אחד – למרות שמדובר על שני טיפולים שונים לגמרי לצורך העניין.

הכול על ההזרעה

השלב הראשון על פי רוב, אשר עליו ממליצים מומחי הפוריות הוא לעבור טיפול בהזרעה. מדובר במקרה הנ"ל על טיפולי פוריות אשר מיועדים לשני בני זוג, גבר ואישה, אשר לא מצליחים להיכנס להיריון. בתהליך ההזרעה בעצם הגבר מוסר דגימת זרע. הזרע עצמו עובר השבחה על ידי מומחי פוריות. הזרע מוחדר לרחם האישה, בעת השיא של זמני הביוץ, לאחר שעברה בדיקה רפואית מקיפה – וכך בעצם משפרים לאין ערוך את הסיכוי של בני הזוג להיכנס להיריון.

ומה היא הפריה חוץ גופית?

לעתים מבלבלים בין הזרעה לבין הפריה חוץ גופית, וזאת למרות שמדובר על שני טיפולי פוריות שונים לגמרי. בהזרעה רק הרע של הגבר נמסר למעבדה. לעומת זאת, בהפריה חוץ גופית, שואבים הן זרע מגוף הגבר, והן ביציות מרחם האישה ובעצם מקיימים את תהליך ההפריה עצמו בתנאי מעבדה. לאחר שההפריה מתרחשת, מחדירים פנימה את התאים המופרים לתוך רחם האישה, על מנת להתחיל את ההיריון.

עד מתי מקיימים את הטיפולים הללו?

כיום, המלצה הרשמית של משרד הבריאות בנוגע אל טיפולי פוריות, היא לבצע את הטיפולים הללו עד אשר האישה מגיעה לגיל 40 – אשר נחשב על פי רוב הגבול העליון באשר להצלחת הטיפולים השונים. אפשר גם לעבור טיפולי פוריות בגילאים מאוחרים יותר, אך ככל שהגיל מאוחר – כך המדינה נוטה פחות לממן אותם, ויש לקחת זאת בחשבון.