האם משתלם לקחת הלוואה לעסק?
כמו בהרבה שאלות פיננסיות התשובה על שאלה זו איננה מוחלטת ואחידה בכל המקרים. אם אתם מקימים עסק חדש ויש לכם תוכנית עסקית מפורטת ואתם יכולים לצפות לאן העסק ילך בשנים הקרובות וההלוואה נחוצה כדי להתניע את התהליך אין כל בעייה לקחת הלוואה לעסק. אבל האם כדאי לקחת הלוואה לעסק בכל תנאי ובכל שלב של חיי העסק? הרי אסור לשכוח שכל הלוואה צריכה להיפרע ולחזור למלווה.
הלוואה לעסק או שותף?
אחת השאלות הכבדות היא האם לקחת שותף שישקיע כסף משלו ויהיה שותף לכל דבר, או לקחת את הסיכון לבד ולקחת הלוואה לעסק. לשתי הדרכים יש יתרונות וחסרונות וכל בעל עסק צריך לעשות את החישוב שלו באופן פרטני. הכנסת שותף אולי מקטינה את הסיכון האישי, אבל היא נוגסת בבעלות על העסק וברווחים העתידיים שלו שיתחלקו עם השותף החדש.
מי נותן הלוואה לעסק?
השוק מוצף כיום בגופים המוכנים להעמיד הלוואות לעסקים. הבנקים מעמידים הלוואה לעסק מדי יום וכך גם חברות האשראי, קרנות עידוד לעסקים וכיוצא באלה. הלוואות אלה ניתנות בתנאים שונים ובריביות שונות ואם אתם באמת הולכים על לקיחת הלוואה לעסק שלכם בדקו את השוק היטב לפני שאתם מחליטים על איזה סוג הלוואה לקחת.
סכום ההלוואה קובע
את תנאי ההחזר והריבית על הלוואה לעסק קובע לא מעט סכום ההלוואה. אם אתם זקוקים להלוואה של כמה עשרות אלפי שקלים באופן מיידי יהיו תנאי ההחזר שונים מהלוואה כבדה של כמה מאות אלפי שקלים או יותר. את הראשונה ניתן לקבל באופן כמעט מיידי בחברות האשראי ואפילו בבנקים ללא הרבה שאלות וללא ערבויות או בטחונות בעוד שאת השנייה קשה לקבל ללא ערבויות ובטחונות מוצקים.
אז אם אתם בעלי עסק, בכל תחום שהוא, אשר זקוקים למימון מסוים לכל מטרה עבור העסק שלכם, חשוב מאד שתבדקו היטב, ורצוי שעל ידי גורם מקצועי, כמו רואה חשבון, את כל האפשרויות שיש לכם לקבל הלוואה בתנאים נוחים, על מנת שאכן תוכלו ליהנות מן הפירות של המימון הזה.